15 april 2019

Il dolce far niente

Il dolce far niente als leefstijl in Nederland

Na vele jaren in Italië te hebben mogen wonen, werken, proeven en genieten, besloot ik een paar jaar geleden om terug te komen naar Nederland. De liefde voor Italië en alles wat daarbij hoort zet ik hier voort om met jullie te delen.

Ik zie het zo…

Italië is een prachtig land, de natuur, de cultuur, het klimaat en natuurlijk alle heerlijke pasta’s en top-wijnen. De kracht van het land zit niet alleen in al het moois en lekkers dat het te bieden heeft, maar vooral in de manier van leven. Hier komen we uit bij ‘il dolce far niente‘, oftewel: ‘ het zoete niets doen’. Een Italiaans gezegde en een leefstijl.

Het is mijn doel om deze Italiaanse leefstijl in Nederland meer te laten leven. Hier is men teveel op zijn of haar eigen succes (en telefoon) gefocust en vergeet vaak te genieten van de mooie (kleine) dingen van het leven. Als tegenhanger van deze prestatiedrang en stress, wordt gezocht naar vormen van meditatie, yoga, om deze druk weer te ontvluchten. Dit alles is in Italië veel minder aan de orde, door de manier van leven en wat zij belangrijk vinden. Goed eten, wijn, familie en vrienden.

Kom samen, eet, proef, drink, sta open voor anderen, kijk om je heen, geniet van de natuur, kook uitgebreid voor familie en onthoud: ‘een maaltijd zonder wijn is geen maaltijd’. Eigenlijk een soort meditatie, maar dan door middel van lekker eten en mooie wijnen.

Om hierbij een handje te helpen bied ik een mooie selectie aan Italiaanse wijnen. Deze zijn te bestellen via mijn webshop of te proeven op proeverijen. Ik ben altijd op zoek naar bijzondere wijnen en zal dan ook regelmatig nieuwe ontdekkingen toevoegen. 

Nu leven we momenteel allemaal een beetje in een gekke wereld en gaat ‘Il dolce far niente’ nog meer op. We worden er ook een beetje toe gedwongen zo min mogelijk te doen. Gebruik die momenten voor jezelf! Gun jezelf daarbij lekker eten en mooie wijnen.